Ali Spiekhout

Na verschillende omzwervingen zowel in de wereld als op het gebied van werk, opleiding en persoonlijke ontwikkeling kwam ik uiteindelijk terecht bij de Heart IQ academy van Christian Pankhurst. Hier leerde ik te luisteren naar wie ik echt ben en de intelligentie van mijn hart te gebruiken. In 2012 werd ik gecertificeerd als Heart-IQ coach.

Zolang ik mij herinner heb ik mij afgevraagd hoe de mens in elkaar steekt, welke mogelijkheden de mens heeft en hoe de mens zich gelukkig kan voelen.

Over persoonlijke ontwikkeling las ik alles wat ik tegen kwam en daarbij volgde ik cursussen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en psychologie en leerde werken met chakra’s, reiki, en quantum touch. Door de ervaringen die ik opdeed tijdens deze cursussen, mijn reizen in Azië en mijn werk als begeleider en docent, ontdekte ik, hoe wij de wereld kleuren met onze mindset en hoe beperkend dit is. Ik liet mij opleiden tot NLP master en ging trainingen geven in NLP(neurolinguistic programming). Toch miste ik iets en wilde meer weten over het lichaam en emoties. Ik ging aan de slag met emotioneel lichaamswerk, de 4 ritmes van Gabrielle Roth, deed de dansopleiding Querido en oefende mindfullness. Ik had nu veel handvatten en methoden tot mijn beschikking maar dit gaf mij nog steeds niet het gevoel dat ik de sleutel tot mijn geluk in handen had.

In 2010 kreeg ik een mail over hart-intelligentie en hoewel ik verwachtte niet veel nieuws te horen besloot ik toch uit te zoeken wat het was. Ik kwam in aanraking met Christian Pankhurst; topcoach en grondlegger van de Heart-IQ methode. Wat hij vertelde en liet zien sprak mij onmiddellijk erg aan. De kennis en vaardigheden die ik al die jaren had vergaard vielen op hun plaats. De manier waarop ik vervolgens leerde om de intelligentie van mijn hart te gebruiken was heel natuurlijk en zette zoden aan de dijk. Het was alsof ik thuiskwam. Ik leerde naar mijn gevoelens en gedachten te luisteren en ze te accepteren. Mijn gevoel van eigenwaarde groeide en ik ontwikkelde relaties waar ik mij echt goed bij voel.

Het gebruik van de intelligentie van mijn hart is de sleutel naar geluk. Ik weet hoe ik mij elk moment weer beter en vreugdevol kan voelen. En de methode die ik daarvoor gebruik is door ieder aan te leren. Het zou zo fijn zijn als de mensheid meer en meer naar de wijsheid van haar hart luistert en doet wat werkelijk goed voelt en past. Genieten van wie wij echt zijn en dit tot uiting brengen in verbondenheid met elkaar is, wat mij betreft, waar het leven over gaat.

Ali