De hartcirkel is voor ieder die  in contact met de ander meer zichzelf wil zijn en  levenskracht en vreugde wil ervaren.

 

Wat is een hartcirkel

Een hartcirkel is een groep mensen die bij elkaar komt om te ontdekken en ervaren hoe zij zich vanuit hun hart met zichzelf en elkaar kunnen verbinden. In de hartcirkel gaat het erom dat jij in jouw levensvreugde en kracht komt.

Een hart cirkel is een veilige plek waar je jezelf kan laten zien met wat er ook is op dat moment. Je bent in de hartcirkel voor jezelf omdat je wilt groeien in verbinding met de ander. Je bent in de hartcirkel omdat je meer open wilt staan voor jezelf, de ander en gewoon meer wilt genieten van het leven.

 

In de hartcirkel doe je samen oefeningen.

De oefeningen helpen je om je af te stemmen met jezelf, contact te maken met wat er in je leeft en contact te maken met de ander. De oefeningen helpen je om te ontdekken wat je verlangt en nodig hebt om in je kracht en vreugde te komen. Je wordt vaardiger in het echt jezelf laten zien, in het aangeven wat je voelt, verlangt en nodig hebt. Veel van de oefeningen gebeuren zittend in de cirkel en daarnaast gebruiken we ook beweging. In de cirkel kan ook aandacht gegeven worden aan een ieder die dat wenst en nodig heeft. Dat kan zijn omdat diegene helderheid en inzicht wenst omtrent iets wat er gaande is of graag eigen mogelijkheden wil uitbreiden om in haar of zijn kracht te komen. De oefeningen en het proces worden begeleid door de cirkel coach.

 

Een hartcirkel is veilig en magisch.

Bij aanvang van de cirkel maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan, waardoor duidelijk is wat  wel en niet van elkaar verwacht mag worden. Hierdoor ontstaat er een zekere veiligheid waardoor het gemakkelijker is om te ervaren, onderdekken en te delen met elkaar. Wanneer gelijkgestemden samen zijn ontstaat er een krachtig energieveld. Een magisch veld kun je wel zeggen want je zult merken dat alles versterkt wordt. De gevoelens die je hebt, de zaken waar je tegen aan loopt en ook het proces waar je in zit. Er komt veel meer aan de oppervlakte en het wordt ook sneller duidelijker dan in een één op één situatie. Door het versterkte veld is het mogelijk dat je versneld in helende processen terecht komt en verhelderende inzichten krijgt.

 

Wat is een hartcirkel niet

Een hartcirkel is niet een plek om allerlei problemen te bespreken en te analyseren. Het gaat er in een hartcirkel ook niet om dat je steeds positief moet denken of van iedereen moet houden. Dit is niet menselijk en niet wenselijk.                                                                                                                       Het gaat in een hartcirkel om echtheid.  Contact maken met elkaar door trouw te zijn aan jezelf. Zijn met wat er is. Op het moment dat je bestaansrecht geeft aan wat er is en je de verschillende ervaringen accepteert zul je merken dat je gaat stromen en opengaat. Je hart gaat open waardoor je dieper in verbinding kunt en je levenskracht en vreugde voelt toenemen.

 

Praktisch

De hartcirkel start om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Elke hartcirkel heeft een ander thema. Op het moment dat er voldoende geïnteresseerden zijn wordt er een hartcirkel  in Leeuwarden georganiseerd. De kosten voor de hele dag zijn €47,50.

 

Doe mee

Als deelname aan een hartcirkel je aanspreekt, geef je dan op. Ook voor vragen kun je met mij contact opnemen.
Je kunt je opgeven via de contactpagina:  https://www.hart-intelligentie.nl/contact