Hoe leer jij jouw hart-intelligentie gebruiken

Christian Pankhurst heeft de Heart-IQ methode ontwikkeld. Deze methode helpt je om in je hart te komen en de wijsheid te gebruiken die ervoor zorgt dat jij de weg kunt gaan die jouw vreugde en voldoening brengt. Deze methode heeft betrekking op al wat je kunt ervaren. Je gedachten, je emoties, je lichaam, je energie, je intuïtie, je hart.

Heart-IQ oftewel hart-intelligentie kun je leren in hartcirkels, in  hart-iq cursussen en individueel. In deze bijeenkomsten leer je de nodige vaardigheden en wordt je gecoacht in het proces. Vaardigheden als luisteren naar jezelf en volgen wat goed voelt voor jou. Je leert naar je hart luisteren en het te volgen. Je leert communiceren vanuit je hart en je hart te openen. Door het doen van oefeningen kun je steeds beter je gevoelens waarnemen. Je bent steeds beter in staat om je niet te laten overnemen door je emoties en gedachten maar ze juist te gebruiken om bij jouw diepste waarheid te komen. Je leert onderscheiden wat echt van jou is en wat je is aangeleerd. Je ontdekt je verdedigingsmechanismen en je schaduwkanten waardoor je meer in staat bent om met je angsten om te gaan en voller in het leven te staan. Tegelijkertijd wordt je geïnspireerd om acties te ondernemen die je beter doen voelen en je brengen waar je verlangt te zijn. In je werk, je relaties en je gezondheid.

Uitgangspunten  zijn:

Het doel van het leven is vreugde

Als jij je veilig en ontspannen voelt kan je hart open gaan

Je vindt jouw levensvreugde door te omarmen wat je ervaart.

Alles is er al, in jou en om jou heen.

Om jouw mogelijkheden uit te breiden is het belangrijk om het tot in je lijf te ervaren.

Je hart-intelligentie leren gebruiken is vooral een kwestie van de tijd en rust nemen om te voelen. En oefening baart kunst.